top of page

Penkis įvarčius išvykoje įmušusi "Barca" sutriuškino "Athletic" ekipą

Įvarčių fiestą "San Mames" stadione surengusi "Barcelona" rezultatu 5:2 patiesė Bilbao "Athletic" ekipą ir iki minimumo sumažino atsilikimą nuo pirmenybių lyderio.


Nugalėtojų gretose po kartą pasižymėjo Lionelis Messi, Luisas Suarezas, Neymaras ir Pedro Rodriguezas, o baskų komandos saugas Oscaras de Marcos kamuolį nukreipė į savo vartus. Aikštės šeimininkų gretose rezultatyviai atakavo Mikelis Rico ir Aritzas Adurizas.


Prieš šias rungtynes daugelis apžvalgininkų pažymėjo, kad "Barcelona" išvykoje prieš "Athletic" ekipą nelaimėjo jau trejus metus iš eilės, tad lengvo pasivaikščiojimo katalonams niekas nežadėjo.


Vis tik dvikovos pradžia "Barcai" susiklostė labai sėkmingai. Jau 15 minutę L. Messi tolimu baudos smūgiu pelnė pirmąjį savo komandos įvartį. Argentiniečio smūgiuotas kamuolys kliudė "sienelėje" stovėjusį baskų ekipos žaidėją, pakeitė skriejimo kryptį ir atsidūrė vartuose. Į priešingą pusę pajudėjęs Gorka Iraizozas po rikošeto staiga buvo priverstas keisti kryptį, dar spėjo ranka paliesti kamuolį, tačiau to neužteko.


Praleistas įvartis neišmušė iš vėžių "San Mames" šeimininkų ir jau po kelių minučių A. Adurizas turėjo puikią progą išlyginti rezultatą, tačiau puolėjas, nors ir atsidūrė prieš vartus, buvo priverstas smūgiuoti iš nepatogios pozicijos, o jo bandymą atrėmė sėkmingai sužaidęs Claudio Bravo.


Dar po poros minučių savo meistriškumą buvo priverstas demonstruoti G. Iraizozas, kuomet po puikios Neymaro ir L. Messi kombinacijos į vartus iš kelių žingsnių galva atakavo L. Suarezas - baskų vartininkas veikiausiai refleksų dėka paskutinę akimirką atmušė urugvajiečio smūgiuotą kamuolį.


Vis tik L. Suarezas be įvarčio neliko. Greitos kombinacijos metu 26 minutę "Barcelona" naujokas gavo perdavimą iš L. Messi ir smūgiu iš eigos nuginklavo Bilbao ekipos vartininką. Šiam vėl pavyko paliesti kamuolį, tačiau pristigo kelių centimetrų tam, kad galėtų tinkamai jį atmušti.


Po pertraukos "San Mames" šeimininkams trumpam pavyko sumažinti "Barcos" persvarą iki minimumo. C. Bravo atrėmė A. Adurizo smūgį, tačiau atšokusį kamuolį į tinklą tiksliai pasiuntė pirmasis prie jo prišokęs M. Rico.


Atrodė, kad aikštės šeimininkams šis įvartis suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir Bilbao ekipos futbolininkai gali pamėginti išlyginti rezultatą, bet įvarčiai pasipylė į baskų vartus. 62 minutę po L. Suarezo perdavimo L. Messi smūgiuotas kamuolys pataikė į krūtinę O. de Masrcosui ir nusileido už vartų linijos, o 64 minutę "Barcelona" pranašumą smūgiu pažeme į tolimąjį kampą įtvirtino Neymaras.


Tačiau ir čia "Athletic" nemažino apsukų - 67 minutę A. Adurizas iš "aštraus" kampo sugebėjo pasiųsti kamuolį į "Barcelona" vartus.


75 minutę už pražangą prieš L. Suarezą raudoną kortelę prieš save išvyko baskų komandos gynėjas Xabieras Etxeita, o per likusį rungtynių laiką "Barcelona" pelnė dar vieną įvartį. Po individualaus L. Messi reido ir Sergio Busquetso perdavimo kamuolį į tinklą pasiuntė po keitimo aikštėje pasirodęs Pedro Rodriguezas.


Pelnyta "Barcelona" pergalė, kuri leido katalonams iki minimumo sumažinti atsilikimą nuo čempionate pirmaujančio Madrido "Real". Beviltiškai rungtyniavusi Carlo Ancelotti komanda 22-ajame ture išvykoje 0:4 buvo gėdinga sutriuškinta Ispanijos sostinės derbyje su "Atletico".


Iš rungtynių protokolo


"Athletic": Iraizoz; de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga (52 min. Aurtenetxe), San Jose, M. Rico, Susaeta (69 min. Benat), Unai Lopez, Muniain (77 min. Gurpegi), Aduriz.


"FC Barcelona": Claudio Bravo; Dani Alves (69 min. Adriano), Mathieu, Pique, Jordi Alba, Busquets, Rakitič, Xavi (73 min. Rafinha), Messi, Luis Suarez (80 min. Pedro), Neymar.


Teisėjas: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Valensijos teisėjų kolegija).


Įspėjimai: 40 min. Mikel Balenziaga; 45 min. Dani Alves; 69 min. Unai Lopez; 90 min. Carlos Gurpegi.

75 min. iš aikštės pašalintas Xabier Etxeita ("Athletic").


Įvarčiai 15 min. (0:1) Lionel Messi 26 min. (0:2) Luis Suarez 60 min. (1:2) Mikel Rico 62 min. (1:3) Oscar de Marcos (į savo vartus) 64 min. (1:4) Neymar 67 min. (2:4) Aritz Aduriz 86 min. (2:5) Pedro Rodriguez

Šaltinis: fcbarcelona.lt


bottom of page