top of page

"Barcelona" žengė pirmą žingsnį Karaliaus taurės finalo link

Pergalingai Karaliaus taurėje žygiuojanti "Barcelona" trečiadienį savų žiūrovų akivaizdoje 3:1 palaužė "Villarreal" ekipą ir gerokai padidino savo galimybes rungtyniauti turnyro finale.


Iki jo Luiso Enrique auklėtiniams teliko vienas mačas, kuris kovo pradžioje įvyks "El Madrigal" stadione.


Su "Villarreal" komanda "Barcelona" prieš dešimt dienų žaidė Ispanijos čempionato rungtynes ir tuomet varžovus privertė pasiduoti tik po labai atkaklios ir permainingos kovos.


Šįkart aikštės šeimininkų pranašumas buvo solidesnis, tačiau pirmasis įvartis buvo pelnytas tik prieš pat pertrauką. Puikus "Barcelona" reidas baigėsi tiksliu Luiso Suarezo perdavimu Lioneliui Messi ir argentiniečio smūgių į vartus - 1:0.


48 minutę "Camp Nou" stadione susirinkę žiūrovai staiga pritilo - Manuelis Trigueras gavo kamuolį būdamas už maždaug 25-26 metrų nuo "Barcelona" vartų ir tuoj pat paleido įspūdingą tolimą šūvį. Katalonijos klubo vartininkas Marcas-Andre ter Stegenas tespėjo pavėluotai kilstelėti rankas.


Tiesa, lygis rezultatas teišbuvo vos minutę. Jau kitos atakos metu kamuolį į Sergio Asenjo vartus pasiuntė Andresas Iniesta.


64 minutę po pakelto kampinio šeimininkų persvarą padidino Gerardas Pique. "Barcos" gynėjas suklaidino jį persekiojusį varžovą ir smūgiu galva pelnė įvartį.


Luiso Enrique auklėtiniai savo pranašumą galėjo padidinti dabar labiau, tačiau Neymaras nerealizavo 11 metrų baudinio, kurį teisėjas į "Villarreal" vartus skyrė už žaidimą ranka savo baudos aikštelėje.


Atsakomosios rungtynės kovo 4 dieną bus žaidžiamos Viljarealyje.


Iš rungtynių protokolo


FC Barcelona: Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba, Mascherano, Rafinha (68 min. Rakitič), Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suarez.


Villarreal CF: Asenjo, Mario Gaspar, Musacchio, Victor Ruiz, Jaume Costa, Pina, Bruno (32 min. Trigueros), Jonathan dos Santos (53 min. Rukavina), Cheryshev (73 min. Moi Gomez), Vietto, Giovani.


Teisėjas: Alejandro Jose Hernandez Hernandez (Kanarų salų teisėjų kolegija).


Įspėjimai: 66 min. Tomas Pina, 70 min. Victor Ruiz; 70 Mateo Musacchio; 86 min. Luis Suarez.


Įvarčiai 41 min. (1:0) Lionel Messi 48 min. (1:1) Manuel Trigueros 49 min. (2:1) Andres Iniesta 64 min. (3:1) Gerard Pique


71 min. Neymar ("Barcelona") nerealizavo 11 metrų baudinio.

Šaltinis: fcbarcelona.lt


bottom of page