top of page

"Barcelona" namuose į miltus sumalė "Levante" vienuolikę

Apsukų nemažinant ir visus varžovus ant menčių guldanti "Barcelona" sekmadienį vakare savo pergalių seriją pratęsė Ispanijos pirmenybėse.


23-ajame ture "Camp Nou" stadione žaidę Luiso Enrique auklėtiniai nepaliko jokių vilčių nykiai žaidusiai "Levante" vienuolikei ir sutriuškino svečius rezultatu 5:0. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Lionelis Messi, po vieną - Neymaras ir Luisas Suarezas.


Jau pačioje rungtynių pradžioje "Levante" vartininko budrumą patikrino Pedro Rodriguezas, tiesa, Katalonijos ekipos puolėjo smūgis nebuvo labai stiprus ir Diego Marino nesunkiai kamuolį sugavo.


Vis tik pirmojo įvarčio stadione susirinkusiems žiūrovams ilgai laukti neteko. 17 susitikimo minutę L. Messi "pakabino" tolimą perdavimą į baudos aikštelėje, o čia atsidūręs Neymaras neįtikėtina trajektorija perkėlė kamuolį per vartininką. Teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad brazilas nepataikė į kamuolį taip, kaip norėjo, tačiau įvartis dėl to tapo dar gražesniu.


38 minutę Kalu Uche neapdairiai užsižaidė su kamuoliu savo baudos aikštelėje ir už tokį lengvabūdiškumą "Levante" kaipmat buvo nubausta. Marcas Bartra be pražangos atėmė kamuolį iš nigeriečio, pasiuntė perdavimą L. Messi, o argentinietis šaltakraujiškai pažeme šovė į tolimąjį kampą - 2:0.


Milžinišką žaidybinę ir teritorinę persvarą turėję Katalonijos klubo futbolininkai iki pertraukos galėjo pelnyti dar 3 ar 4 įvarčius, tačiau futbolu besimėgavę Luiso Enrique auklėtiniai tai atlikdavo vienu kitu perdavimu per daug, tai ketindavo kamuolį tiesiog "įnešti" į vartus, tai nuo įvarčių svečius gelbėjo vartininkas.


Vis tik po pertraukos svečių iš Valensijos gynyba neatlaikė ir galutinai subyrėjo. 59 minutę puiki Sergio Busquetso ir Pedro kombinacija baigėsi perdavimu L. Messi, kuriam liko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.


66 minutę Ivanas Lopezas savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė besiveržusį Neymarą ir į "Levante" vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jo mušti stojęs L. Messi nepaliko vilčių D. Marino: vartininkas šoko į vieną pusę, kamuolys skriejo į priešingą kampą.


Tai buvo 23-asis argentiniečio "hat-trickas" Ispanijos čempionate ir pagal šį statistinį rodiklį L. Messi pasivijo Cristiano Ronaldo. Beje, tai taip pat buvo 31-asis "Barcelona" puolėjo "hat-trickas" visų šalies turnyrų istorijoje ir čia L. Messi stojo į vieną gretą su legendiniu Telmo Zarra. Po triskart per rungtynes šie žaidėjai pasižymėjo 31-ame susitikime.


Vyšnią ant torto padėjo Neymarą aikštėje pakeitęs Luisas Suarezas. Urugvajiečiui prireikė vos kelių minučių pelnyti nuostabų įvartį. Kairiuoju atakos flangu prasiveržęs Adriano Correia atliko aukštą perdavimą baudos aikštelėje buvusiam komandos draugui, o tokia "dovanėle" L. Suarezas pasinaudojo itin efektingai - puolėjas D. Marino nuginklavo įspūdingu smūgiu per save.


5:0 - visiškai pelnyta triuškinanti "Barcelona" pergalė, po kurios katalonai atsilikimą nuo pirmaujančio Madrido "Real" vėl sumažino iki minimumo.


Iš rungtynių protokolo


FC Barcelona: Claudio Bravo, Montoya, Bartra, Mascherano, Adriano, Busquets, Rakitič (72 min. Sergi Roberto), Xavi, Pedro, Messi, Neymar (67 min. Luis Suarez).


Levante UD: Diego Marino, Ivan Lopez (71 min. Jason), David Navarro, Ramis, Tono, Xumetra, Diop (78 min. Jose Mari), Simao, Morales, Barral, Uche (72 min. Casadesus).


Teisėjas: Mario Melero Lopez (Andalūzijos teisėjų kolegija).


Įspėjimai: 64 min. Ivan Ramis; 69 min. David Barral; 77 min. Sergio Busquets.


Įvarčiai 17 min. (1:0) Neymar 38 min. (2:0) Lionel Messi 59 min. (3:0) Lionel Messi 66 min. (4:0) Lionel Messi (iš 11 metrų baudinio) 73 min. (5:0) Luis Suarez

Šaltinis: fcbarcelona.lt


bottom of page